Експозиція кафедри автомобілів ім. А.Б. Гредескула на заході "Ніч науки"

На цьогорічному заході "Ніч науки" кафедра автомобілів ім. А. Б. Гредескула представила цікаву експозицію традиційних та нових експонатів.

Доброю традицією стала участь швидкісних автомобілів марки ХАДІ, що зроблені за участі студентів в лабораторії швидкісних автомобілів ХНАДУ.

В холі університету виставлявся екомобіль ХАДІ-34, який має рекорд України - пробіг 575 км на одному літрі бензину.

Цьогорічною новинкою став драгстер ХАДІ-37, який отримав традиційне, зелене, забарвлення та нові задні колеса. Драгстер має двигун та коробку передач Audi.

Як і раніше, експозиція кафедри складалась з демонстраційного макету аеродинамічної труби та демонстрації можливостей 3d-моделювання та  3d-друку. Цьогоріч було представлено експериментальний макет планетарного редуктора, пластикові деталі якого надруковані на 3d-принтері. До речі, макет планетарного редуктора є експериментальною установкою, що розроблено аспірантом Антоном Єрьоменко в рамках його дисертаційного дослідження. Задля виконання випробувань макет оснащено системою керування та електродвигуном. Сподіваємось побачимо установку в дії наступного року!

Вперше кафедра представляла маніпулятор з ручним керуванням та куточок одного з навчальних  напрямків - куточок автотехнічної експертизи. Куточок користувався не аби яким попитом та збирав черги. Всі охочі вимірювали час реакції на спеціальному стенді та спробували пройти заданим маршрутом у окулярах, що здатні відтворювати сприйняття оточення на рівні легкого сп'яніння. Атракціон виявився дуже показовим. Сподіваємося наші зробили правильні висновки з отриманого досвіду.