Початок міжнародного стажування керівного складу ХНАДУ на базі Сілезької Політехніки (Польща)

Делегація Харківського національного автомобільно-дорожнього університету у складі ректора проф. Віктора Богомолова, декана механічного факультету проф. Олександра Єфименка, декана автомобільного факультету проф. Дмитра Леонтьева та завідувачки кафедри економіки і підприємництва проф. Оксани Дмитрієвої розпочала міжнародне стажування на факультеті організації та управління Сілезької Політехніки (Польща) в рамках проєкту «Підтримка співпраці між SUT та українськими університетами в рамках проєкту «Європейський університет EURECA-PRO»», що фінансується Польським національним агентством академічних обмінів.

Перший день міжнародного стажування співробітників ХНАДУ на базі факультету організації та управління Сілезької Політехніки пройшов насичено та продуктивно. Делегація ХНАДУ прибула до міста Забже, де їх зустрічала вітальна група на чолі з деканом факультету організації та управління Сілезької Політехніки проф. Jan Kazmierczak. Після вітання та обговорення програми міжнародного стажування, делегація ХНАДУ вирушила на екскурсію, під час якої партнери презентували навчальні та дослідницькі приміщення факультету організації та управління Сілезької Політехніки. Представники ХНАДУ також мали змогу познайомитися з викладачами та студентами Сілезької Політехніки, що дало більше інформації про європейські методи навчання та викладання.

В цей же день делегація ХНАДУ відвідала місто Глівіце, де взяла участь у засіданні з представниками Сілезької Політехніки для уточнення деталей подальшої спільної участі в міжнародних проєктах та двосторонньої співпраці. Закінчився перший день міжнародного стажування керівного складу ХНАДУ налагодженням партнерських контактів, що є важливим аспектом для успішної міжнародної співпраці.

Особливо важливою подією стало нагородження званням Почесного професора ХНАДУ завідувачки кафедри прикладних суспільних наук Сілезької Політехніки проф. Aleksandra Kuzior. Ректор ХНАДУ проф. Віктор Богомолов високо оцінив значний внесок проф. Aleksandra Kuzior в розвиток наукових досліджень та освітніх методик і зазначив, що її праця є прикладом для наслідування та стимулює академічну спільноту до нових досягнень. Нагородження проф. Aleksandra Kuzior званням Почесного професора ХНАДУ саме під час міжнародного стажування особливо символічно, оскільки підкреслює важливість міжнародної співпраці та обміну досвідом між ХНАДУ та Сілезькою Політехнікою.